Skip to main content

Over mij

Hay! Leuk dat je meer wilt weten over mij en over dit blog!

Mijn naam is Nicky Blijleven en ik ben geboren in september 1987 in de mooiste stad van Nederland, Rotterdam. Inmiddels woon ik samen met mijn man en dochtertje in Schiedam.

Ik ben verslaafd aan muziek en chocolade, een vrolijk persoon, een controlefreak, een klein beetje raar en gek op sporten en reizen! En over dat reizen wil ik het graag wat langer hebben, want daar gaat deze blog over.

‘Reizen is het enige ding wat je koopt, waar je rijker van wordt!’ Een statement waar ik het 100% mee eens ben. Ik prijs mezelf dan ook heel gelukkig dat ik inmiddels al erg “rijk” ben, omdat ik al heel wat van de wereld heb mogen zien.

Dankzij mijn ouders heb ik al veel van de wereld gezien, maar het echte avontuur begon voor mij in november 2006. Ik was net 19 geworden, klaar met de middelbare school en dus was het tijd om het nest te verlaten. Een jaar lang backpacken in m’n uppie aan de andere kant van de wereld: Australië en Azië.

7 november 2006, het moment dat ik afscheid moest nemen van mijn ouders op Schiphol, zal ik nooit meer vergeten…. Ik was ineens geen 19 meer, maar voelde me een klein meisje van 5 die niet weg wilde van mijn papa en mama.

Wil ik dit wel echt? Dit kan ik toch helemaal niet alleen? Wat als er wat engs gebeurt? Dan moet ik toch mijn ouders hebben? En wat nou als niemand me aardig vind? Of niemand met me wilt praten?’, was een aantal gedachten die bij mij rondspookten op dat moment. De lieve woorden van mijn ouders troostten mij, nog één laatste knuffel en kus en daar ging ik dan….. in m'n uppie…. alleen op wereldreis….

En laat ik heel eerlijk zijn: WAUW! Ik heb natuurlijk de tijd van mijn leven gehad, ben mezelf flink tegenkomen, heb als controlefreak durven los te laten en teruggegaan naar Nederland met een rugzak vol ervaringen. Het klinkt als een cliché, maar het is echt zo!

Door het backpacken is reizen mijn grote liefde geworden. Avonturen opzoeken, roadtrippen, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe plekken ontdekken en vooral genieten van het weg zijn, zijn inmiddels mijn middelste namen geworden.

Na een aantal mooie reizen en vakanties, is het de beurt aan het volgende item op mijn bucketlist: een roadtrip maken door het zuidwesten van Amerika met een camper. Op deze website kun je dan ook alles lezen over deze roadtrip. Door middel van foto’s, video’s, een reisverslag en nog veel meer, hoop ik dat ik je kan inspireren om ook zo’n reis te maken!

 

Over nickyreist.nl

‘Maar waarom dan dit blog? Er zijn al genoeg blogs, websites en reisverslagen online van zo'n roadtrip door het zuidwesten van Amerika toch?’ Dat klopt zeker, maar toen ik zelf alles ging uitzoeken voor deze reis miste ik een website waar in één keer alle info op stond en al je vragen over zo’n reis beantwoord kunnen worden. Ik ben, geloof ik, naar wel 50 verschillende websites geweest om alles uit te zoeken.

Omdat ik dus toch wel een beetje een controlefreak/georganiseerd typje ben, wilde ik het allemaal op één blog hebben en dus dacht ik, waarom doe ik dat zelf niet? Ik hoop dus dat ik in ieder geval zoveel mogelijk vragen kan beantwoorden en je bijna alle informatie kan geven die ik zelf erg belangrijk vind.

 

Als laatste nog

Als je geen goede reden hebt om te blijven, is dat een goede reden om te gaan, want zoals Dalai Lama ooit zei: ‘Once a year, go someplace you’ve never been before’ en zo is het maar net!

Dank je wel in ieder geval voor je interesse in deze blog. Mocht je vragen hebben, advies willen of er is iets ander waarmee ik je kan helpen, neem dan gerust contact met mij op via hier! Veel plezier met het plannen van je eigen reis, waar dan ook naartoe!

 

 

Blog


‘Reizen is het enige ding wat je koopt, waar je rijker van wordt!’
  

Een statement waar ik het 100% mee eens ben. Op deze website kun je alles lezen over mijn roadtrip door het zuidwesten van Amerika.

Door middel van foto’s, video’s, een reisverslag en nog veel meer, hoop ik dat ik je kan inspireren om ook zo’n reis te maken!

INSTAGRAM

@NickyReist

Onderwerpen